DE VERSCHEPING

Anemoon Coffee wordt naar Nederland verscheept in samenwerking met Fair transport foundation. Zij zijn pionier in zeilend vrachtvervoer; met hun zeilschip de ‘Tres Hombres’ vervoeren zij sinds 2009 op gelijke wijze biologische cacao en rum van de Dominicaanse Republiek naar Europa. 

 

Het zeilend vrachtschip waarmee dit project is gestart is een modern koopvaardijschip. Ze is gebouwd door de stichting Fairtransport, met de hulp van vele vrijwillige handen en is gedoopt als ‘Tres Hombres’, een naam geïnspireerd door de drie vrienden die het project initieerden, Andreas Lackner, Jorne Langelaan en Arjen van der Veen.

Sinds december 2009 zeilt zij als prototype voor zeilende handelsvaart. Momenteel bevaart zij een jaarlijkse handelsroute voor vracht en trainees tussen Europa, alle Noord-Atlantische eilanden, de Cariben en het Amerikaanse continent. Het schip heeft een vrachtruim met een capaciteit van 35 ton voor vracht en wordt bemand door een kleine crew, ondersteund door trainees van over de gehele wereld. Het nooit eindigende harde werk dat dit met zich meebrengt houdt onze lichamen op conditie en onze geesten scherp.